Baanpermissie

Baanpermissie 

De Baanpermissie (BP) is door Curlingbaan Zoetermeer in het leven geroepen om te zorgen dat (beginnende) spelers zelfstandig de curlingbaan op kunnen, waarbij zij over een minimaal speelniveau en voldoende kennis van o.a. regels en veiligheid beschikken. Ook kan de BP gebruikt te worden voor instructeurs van ijsbanene die starten met het aanbieden van het echter curlen als clinic of ter ontwikkeling van een curling club op deze ijsbaan.

Mogelijkheden Baanpermissie

De baanpermissie biedt de mogelijkheid om zelfstandig een baan te huren voor training of het spelen van een wedstrijd met mede Baanpermissie houder. Tevens biedt de Baanpermissie de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse activiteiten van Curlingbaan Zoetermeer, zoals de Monday Night League, trainingen en diverse toernooien.

 

Cursus

In een serie van 4 lessen of 1 lesdag  verdiepen de deelnemers zich in de techniek, tactiek en regels van het curlen, zodat zij zelfstandig uit de voeten kunnen op de curlingbaan. De cursus wordt afgesloten met een examen.

Het examen

Het theorie-examen bestaat uit een totaal aantal van 25 vragen. De examenvragen focussen zich o.a. op de volgende onderwerpen. IJsonderhoud, veiligheid, regels en spelinzicht.
Het examen kan zowel klassikaal aan het einde van de cursus alsmede online worden afgenomen. Voor het examen geldt een maximum duur van anderhalf uur (90 minuten). Bij overschrijding van de tijdslimiet is de deelnemer gezakt. 

De kosten

De kosten voor deelname aan de cursus en het examen bedragen € 77,50. Dit is ook inclusief het gebruik van de nodige materialen.

Herexamen

Indien de deelnemer niet slaagt voor het theorie-examen, wordt een herexamen afgenomen. De kosten voor een ‘herkansing’ bedragen € 20,00 per herexamen. 

Baanpermissie pas

De examendeelnemers ontvangen binnen 14 dagen na het ontvangen van de examenuitslag de baanpermisse pas. Deze pas is voorzien van een uniek registratienummer, waarmee de BP houder zich kan aanmelden voor deelname aan activiteiten en baanreserveringen. Bij verlies van de BP pas kan een nieuwe pas bij de Curlingbaan Zoetermeer aangevraagd worden. De kosten hiervoor bedragen € 10,00.